Voorkom schade

Verzekeraars stellen soms eisen aan installaties, sloten en kluizen. Die eisen zijn bedoeld om inbraak, brand of schade te voorkomen.

Elektrische installatie

U wilt dat uw elektrische installatie goed blijft functioneren. Dat wil uw verzekeraar ook. Die vraagt u daarom om de elektrische installatie aan te laten leggen en conform de NEN-normen te laten onderhouden door een erkend elektrotechnisch bedrijf. De verzekeraar vraagt u ook om de elektrische installatie tenminste eens in de drie jaar op deugdelijkheid te laten controleren en geconstateerde gebreken onmiddellijk te laten verhelpen. Meer informatie vindt u op: www.nen.nl.

Alarminstallatie en stil alarm

Zorg ervoor dat uw alarminstallatie geïnstalleerd is en onderhouden wordt door een erkend bedrijf. Regelmatig past de verzekeraar de clausule ‘garantie elektronische beveiliging’ toe. Deze clausule verplicht de verzekerde om het alarm door te schakelen naar een Particuliere Alarm Centrale (PAC). Die centrale waarschuwt u bij alarm en bezoekt desnoods het gebouw. De clausule vereist ook dat het alarm bij afwezigheid in geactiveerde en werkende staat is ingeschakeld. Lees meer op: Kiwa NCP PAC.

Certificaat van Kiwa NCP

Kiwa NCP is een onafhankelijke certificatie-­instelling voor brandveiligheid en criminaliteitspreventie. Een Kiwa NCP-­certificaat geeft de eindgebruiker een gerechtvaardigd vertrouwen in de kwaliteit van het gecertificeerde bedrijf.

Sloten van SKG

Goede sloten zijn belangrijk. Hang-‐ en sluitwerk dat bewezen heeft inbraakwerend te zijn, kan door SKG gecertificeerd worden. Ze worden dan onuitwisbaar voorzien van het bekende SKG-­‐huisje met de sterren. Lees meer op: www.skg.nl. Verzekeraars kunnen SKG**-sloten als garantie in de polisvoorwaarden opnemen. SKG**-­sloten moeten een inbraakvertragende werking te hebben van 5 minuten. Wij bekijken voor u of deze garantie vereist is.

Brandkasten

Brandkasten zijn er in vele soorten en maten. Voor iedere onderneming gelden andere eisen wat betreft de kwaliteit van de inbraakwerendheid van de brandkast. Dit hangt onder meer af van de ligging van het pand, de aantrekkelijkheid van de goederen, de overige beveiligingen die zijn aangebracht en ook de totale waarde van de goederen die normaliter in de brandkast worden opgeborgen. Voor meer informatie zie: www.fme.nl.